Vasten en Ontslakken

Ontslakken: Voor wie?

Vasten is geschikt en aanbevolen, zo mogelijk ieder jaar een weekje, voor iedereen die zijn lichaam en geest terdege schoon wil maken en tevens wat gewicht wil kwijtraken. Het loslaten van afvalstoffen en eventuele emotionele ballast is een proces van motivatie, overgave en ontspanning: een proces van lichamelijk en geestelijk loslaten. Dit loslaten kan alleen als je je veilig en ontspannen voelt. Het begeleidingsteam van de vastenkuur biedt je de omstandigheden om dit proces met jezelf aan te gaan.

Lees meer hierover op onze website www.vastenkuur.nl

Wat gebeurt er in een kuur?

Tijdens de (sap)vastenkuur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Het programma omvat wandelingen, lichaamswerk of yoga, ontspanningsoefeningen,een informatieve workshop over emotionele eetpatronen, consulten, lichaamsmassages. Een vrijblijvend psycho-sociaal of (hypno) therapie consult indien je aan een probleem of dilemma wilt werken is in de basisprijs inbegrepen. Als je kiest voor sapvasten dan krijg je biologische sappen, veelal bereid met de slow-juicer en indien mogelijk van ons eigen land en  s avonds een versbereide groentesoep. Je kunt ook kiezen voor mild vasten. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Wij bieden tevens mogelijkheden voor klysma en leverpakkingen. Een lever- en galkuur hoort zonder extra kosten tevens tot de mogelijkheden. Je mag gratis gebruik maken van ons WIFI netwerk. De omgeving met onder meer de prachtige uiterwaarden en dijken zijn zeer geschikt voor fiets– en wandeltochten.

Het begeleidingsteam van de Bankenhoeve

De detox kuur wordt begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundige Joke Anders www.jokeanders.nl, een drietal massagetherapeuten t.w. Liesbeth Meijer www.praktijkheilzaam.nl  en Jozien Dekker www.pvet.nl en Hanneke Bouman. Voor de themakuren beschikken we over een 4-tal ervaren Yoga- en Chi Neng docenten. De dagelijkse leiding is in handen van Helma Banken, hypnotherapeute, en Gerard Haverkate, psychosociaal therapeut .

De begeleiders zijn dienstbaar aan jouw proces. Fijn dit zo de hele week en bij alle begeleiders te ervaren.

Hoe ziet de kuur eruit?

De vastenkuur duurt van zondagavond 19.30 uur tot vrijdagmiddag 13.00 uur. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers, waarvan ieder over een eenpersoons kamer kan beschikken. Als iemand een kamer deelt dan kunnen maximaal 9 personen deelnemen. We hebben een infrarood saunacabine, een houtgestookte buitensauna, een massagestoel, sportfaciliteiten en een buiten-jacuzzi waar je vrij van gebruik kunt maken. De Bankenhoeve beschikt over een grote comfortabele en gezellige verblijfsruimte. We hebben een grote tuin met daaraan grenzend de fruitboomgaard van de Stichting Schone Fruitteelt van Thijs Banken. De tuin heeft vele terrassen en zitjes waar je in alle rust kunt recreëren.

Wil je meedoen? Meldt je dan aan via Vastenkuur.nl